Izsáki Házitészta Kft.  
Bemutatkozás Gyártástechnológia Tanusítványaink Rólunk írták Termékek Receptek Események Partnereink Elérhetőségek
 
 

 

GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A tésztakészítés folyamata

A lisztet silókban tároljuk. A leves és körettészták gyártásához TL 50-es lisztet és durum darát használunk. A műanyag tojástálcán beérkező tojástételeket hűtőtárolóban tartjuk a felhasználásig.
A tojásokat speciális fertőtlenítő berendezésben tisztítjuk és fertőtlenítjük, majd szárítjuk.
A fertőtlenített, szárított tojásokat tojástörő berendezésen törjük, majd pasztörizáló   berendezésen pasztörizáljuk. A pasztörizálási folyamat végén hűtjük.

A liszt, a tojáslé és – ha receptúra előírja- a víz adagolása automatikus. A vegyített liszt, tojáslé és víz a tésztakészítő gép keverőjébe kerül, majd présgépbe.

A présből kikerülő tészta alakítását, így a termék alakját is körettészták esetén a matrica végzi, a matricák végén lévő vágókések adják a nyers tészta végleges méretét.

Levestészták esetében a présből kikerülő tészta a szeletelő berendezésbe kerül, ahol megtörténik a tészta hosszanti és keresztirányú szeletelése.

A kihordószalagon a tészta az előszárítóba kerül, onnan a szárítókeretre, majd a szárítókeret szárító kocsira kerül.

A tésztával megrakott szárítókocsik folyamatosan kerülnek a szárítószekrénybe, mindaddig, míg a szárítószekrény meg nem telik.

A szárítókocsik számítógéppel vezérelt szárítószekrénybe kerülnek. A szárítószekrények a szárítási program befejezésével automatikusan leállnak.

A szárítókocsik kihúzása után a leszáradt tésztát műanyag ládákba öntjük, majd rostáljuk. A lerostált, leöntött tészták egy részét automata csomagológépen csomagoljuk. A metélttésztákat kézi tasakolással helyezzük a tasakokba.

Az elcsomagolt tésztát zsákokba vagy kartonokba helyezzük, lezárjuk, címkézzük, majd raktározzuk.

Tojáslé készítésének folyamata

A tojást évtizedek óta ugyanazoktól a megbízható beszállítóktól kapjuk.  A beérkezett tojásokat tojáshűtőben tároljuk.
A tojásokat több fázisban tisztítjuk, fertőtlenítjük, majd a folyamat végén szárítjuk.
A fertőtlenített tojásokat automata tojástörőgépen feltörjük, majd pasztörizáljuk.
A hűtés folyamat után kiszereljük műanyag kannákba és így adjuk tovább feldolgozásra.


 
 
     
Izsáki Házitészta Kft. - 6070 Izsák, Gyulai Pál u. 8. - Tel.: +36 76 374 170 - Fax.: +36 76 569 053 - E-mail: info@izsakiteszta.hu
Facebook - Izsáki Házitészta Kft. www.facebook.com/izsakiteszta/

Facebook - Izsáki Házitészta Kft. Magyarul English Deutsch